House W / Studio Prototype

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/550427/house-w-studio-prototype Clipboard Photographs “COPY” Year:  2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/550427/house-w-studio-prototype Clipboard Save this picture!Courtesy of Studio Prototype+ 19 Share Year:  Photographs:  Courtesy of Studio PrototypeSave this picture!Courtesy of Studio PrototypeRecommended ProductsAcousticBruagAcoustics System – Balcony Cladding PanelsAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®AcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panels – Soft Cells ReflectiveAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsText description provided by the architects. A charming small house, built last century, stands on the old village road of the Dutch town Duiven. It has recently been passed on to the third generation of a family that is living there. The decision was made by them to thoroughly renovate the house and add a new volume on the backside.Save this picture!Courtesy of Studio PrototypeThe new volume formulates a contemporary answer to the existing house. The volumes are slightly shifted from each other, creating a spatial play outside and a framed view towards the street side inside. The new volume functions as a closed mass on the street side, while on the garden-side the dwelling opens up by means of a spacious L-shaped veranda. A large window, with two sliding doors in it, provides the connection with the garden. The chimney is a prominent part of the roof’s shape. As such it has been reinterpreted, and is integrated with both a roof light and a light shaft in one sculptural object.Save this picture!ElevationThe functions flow seamlessly from the old to the new volume. The existing volume is updated by making several functional interventions. All spaces in the new volume are situated around a spacious void. A maximum amount of daylight is permitted here, ensuring an optimal experience of the sculptural space. Save this picture!Courtesy of Studio PrototypeThe façade concept of HouseW consists of diagonal directions and is translated to a timber cladding of western red cedar battens. They are as slender as possible, creating tension with the heavy brick of the existing dwelling. Aluminum profiles are used to attain subtle transitions between materials and spaces. The diagonal pattern is opened up on several strategic positions, working as a privacy screen.Save this picture!Courtesy of Studio PrototypeThe architect has taken the role of master builder in the execution phase to guarantee the quality of the special detailing. The house is part of the Dutch self-build-initiative; in collaboration with the architect the inhabitants themselves finished the interior.Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow lessInteractive Infographic: How Much do Architecture Graduates Earn?Architecture NewsAntonio Derka School / Obranegra ArquitectosSelected Projects Share The Netherlands Area:  270 m² Area:  270 m² Year Completion year of this architecture project Houses House W / Studio PrototypeSave this projectSaveHouse W / Studio Prototype 2013 Architects: Studio Prototype Area Area of this architecture project ArchDaily Projects CopyHouses•Duiven, The Netherlands “COPY” CopyAbout this officeStudio PrototypeOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDuivenHousesThe NetherlandsPublished on September 29, 2014Cite: “House W / Studio Prototype” 29 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?House W / Studio Prototype是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House W / Studio Prototypelast_img read more